Vydávání a předávání osob podle trestního řádu - Malcharczik, Vladislav (2006)
Vstup České republiky do Evropské unie přinesl mnoho změn. Jednou ze zásadních pro trestní právo a mezinárodní justiční spolupráci je přijetí Evropského zatýkacího rozkazu ( European Arrest Warent) vydaného Rámcovým rozhodnutím Rady Evropské unie ze dne 13.června 2002(2002/584/JVV) do právního řádu České republiky.