Věcná břemena - Neničková, Radmila (2006)
Tato práce se zabývá problematikou věcných práv, práv k cizím věcem konkrétně věcných břemen, především na jejich historický vývoj, vznik, změnu, zánik, jejich zápis do katastru nemovitostí a přehled dnešní právní úpravy s vyjádřením vlastního názoru zpracovatelky na problémová místa této úpravy.