Zahraničněpolitická role ČR v otázce lidských práv na Kubě - Nevrtal, Lukáš (2006)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zmapovat česko-kubánské vztahy převážně v letech 1996 - 2006. Hlavní důraz je přitom kladen na roli, kterou Česká republika hraje v otázkách dosržování lidských práv na Kubě. Z hlediska vnitřního členění je práce členěna do kapitol zabývajících se činností ČR v Komisi OSN pro lidská práva, zadržování českých občanů na Kubě, činností nevládních organizací působících v České republice a vztahy v letech 2005 a 2006.