Kurdský nacionalismus v Turecku boj za lidská práva či mezinárodní terorismus? - Kolářová, Tereza (2006)
Tato práce se zabývá vývojem a úspěchy kurdského nacionalismu v Turecku v kontextu vládní politiky. Je zde popsán vývoj kurdské snahy o sebeurčení a uznání kulturních práv, stejně jako funkce nacionalistických organizací. Práce je popisem a analýzou dvou fenoménů, proměny nacionalistického boje a tureckého vládního přístupu ke kurdské menšině.