Spolupráce V4 a zájmy ČR v EU a NATO - Mlejnková, Petra, 1984- (2006)
Práce analyzuje vztah ČR k Visegrádské skupině s ohledem na zájem ČR vstoupit do EU a NATO. Hlavním tématem je to, do jaké míry visegrádská spolupráce pomohla ČR naplnit tento zájem. Rovněž je zachycen měnící se pohled ČR na důležitost Visegrádu. Práce se týká časového období od roku 1989 do roku 2006.