Europeizace e-Governmentu : případ České republiky - Petr, Tomáš (2006)
Oblast informační a komunikačních technologií (ICT) je jedním z nejvýznamnějších odvětví současnosti. Tuto oblast také aktivně podporuje i Evropská unie (EU) v rámci své politiky informační společnosti (IS). Jednou z důležitých částí IS je i e-Government, elektronizace veřejné správy. Cílem práce zhodnotit míru vlivu EU na oblast e-Governmentu v České republice. V první části práce je blíže představen pojem e-Government, následuje stanovení metodologie v rámci vybraného konceptu europeizace a popis vývoje politiky IS EU. Druhá část je věnována výzkumu vlivu EU na e-Government v ČR.