Běžná mluva v obci Senožaty - Svobodová, Miroslava; Kloferová, Stanislava, 1955-2020; Masarykova univerzita. Ústav českého jazyka (2005)
Běžná mluva v obci Senožaty: Cílem diplomové práce je popsat podobu běžně mluveného jazyka v obci Senožaty a zaznamenat tendence, které se projevují v jazyce běžné každodenní komunikace staré a mladé generace. Pozornost byla zaměřena na vybrané hláskoslovné a tvaroslovné jevy, na orientační výzkum slovní zásoby a především na srovnání uvedených jevů v pohledu stratifikačním a generačním.
Common speech in the village of Senožaty: The aim of this thesis is to describe the form of the common speech in the village of Senožaty and try to inscroll the tendency in the language of common daily communication of young and old generation. The attention was aimed to phonetics, morphology and orientationally to vocabulary. I tried to compare these linguistics phenomenons from generational and stratificational point of view.
Vedoucí práce: Stanislava Kloferová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita v Brně, Filozofická fakulta, 2005.
Keywords: diplomové práce