Běžná mluva v obci Senožaty - Svobodová, Miroslava (2005)
Běžná mluva v obci Senožaty: Cílem diplomové práce je popsat podobu běžně mluveného jazyka v obci Senožaty a zaznamenat tendence, které se projevují v jazyce běžné každodenní komunikace staré a mladé generace. Pozornost byla zaměřena na vybrané hláskoslovné a tvaroslovné jevy, na orientační výzkum slovní zásoby a především na srovnání uvedených jevů v pohledu stratifikačním a generačním.