Syntéza fytoalexinu u buněk tabáku po elicitaci obranné reakce - Literáková, Petra (2006)
Buňky tabáku po elicitaci fytopatogenními houbami produkují fytoalexiny. Mezi fytopatogenní houby patří také druh Phytophthora. Ty produkují elicitory zvané elicitiny, které vyvolávají v buňkách tabáku obrannou reakci, jejíž součástí je tvorba fytoalexinu. Mezi fytoalexiny patří také kapsidiol. Je to bicyklický alkohol, který je buňkami produkován do extracelulárního média. Kapisidiol je možné měřit v extraktu z filtrátu elicitovaných buněk pomocí HPLC.