Nářeční jevy v mluvenostních projevech v obci Tymákov - Nová, Jana, 1984-; Svobodová, Hana, 1973-; Masarykova univerzita. Ústav českého jazyka (2006)
Tato práce se zabývá nářečím obce Tymákov nedaleko Plzně. Základem je nářeční výzkum provedený na vzorku 15 místních obyvatel z různých věkových kategorií, jehož výsledky jsou srovnávány s údaji z odborné dialektologické literatury. Práce se zaměřuje na popis fonetických a morfologických prvků tymákovského nářečí, lexikálním prvkům je věnována menší pozornost.
The thesis is concerned with the dialect of the Tymákov village near Plzeň (Pilsen; western Bohemia). The work is based on an independent research carried out using a sample of 15 local inhabitants from different age groups; results of this research are compared with data from scholarly literature. The work is focused on the description of phonetic and morphological elements of the local dialect, some lexical elements are also mentioned.
Vedoucí práce: Hana Svobodová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006.
Keywords: bakalářské práce