Humor v Ladových pohádkách - Doležalová, Lucie, 1984- (2006)
Cílem naší práce bylo poukázat na svébytnost a originalitu Ladova humoru v jeho moderních pohádkách. Po úvodu, který pojednává o východiscích práce, vymezuje pojmy "komika" a "humor" a zmiňuje se o humoru v Ladově životě, následuje analýza jazykové a tematické komiky Ladových pohádek: Mikeš, O chytré kmotře lišce, Bubáci a hastrmani a Nezbedné pohádky. Dále je zde uveden rozbor komiky jedné Ladovy pohádky - O statečné princezně a analýza humoru v Ladových ilustracích. Závěr shrnuje základní poznatky o Ladově komice a poukazuje na další příznačné rysy pro Ladovu tvorbu