Ukládání sankcí v přestupkovém řízení - Švec, Marek (2006)
Pro téma bakalářské práce jsem si vybral ukládání sankcí v přestupkovém řízení. Toto téma je mi blízké, protože se s přestupkovým řízením ve své profesi setkávám prakticky každý den. Pracuji jako policejní inspektor dopravních nehod, takže ukládání sankcí v přestupkovém řízení je z části také náplní mé práce. V úvodní části bakalářské práce vymezuji samotný pojem přestupek, jednání, které má znaky přestupku, ale přestupkem není, a dále hranice mezi přestupkem a trestným činem, či správním deliktem.