Správa místních poplatků v praxi obecních úřadů - Hodulík, Josef (2006)
Ve své práci jsem se pokusil přiblížit místní poplatky z pohledu správce těchto poplatků, kdy každá z obcí na území České republiky, má ve správě alespoň jeden i více místních poplatků. Problematika místních poplatků se ovšem nedotýká jen všech obcí v České republice jako územních spoleřenství občanů, které je stanovují a pro něž tyto představují jeden z nezanedbatelných daňových příjmů, ale ve skutečnosti také všech osob, nebo každý z nás, a již jako běžná osoba i jako podnikatelský subjekt, je poplatníkem alespoň některého zákonem zakotveného místního polatku.