Financování územních samospráv - Gocalová, Ester (2006)
Resumé Ve své práci jsme se zaměřila na financování územních samospráv. V úvodu je uvedeno co mě k výběru tématu vedlo. Poté je stručně vysvětlena charakteristika územního samosprávného celku, ať již obce nebo kraje. Jejich ústavní postavení a zákonná úprava, včetně stručného popisu hospodaření obcí. Hlavní část práce spočívá v rozboru samostatného nástroje finančního hospodaření a to rozpočtu.