Politický extremismus v informačních sítích - Hrindová, Lenka (2006)
Předkládaná práce se zabývá problematikou politického extremismu a zejména pak jeho projevy v prostředí informačních sítí, tj. zejména v prostředí celosvětové počítačové síti internet. V posledních letech je extremismus často označován za jeden z nejvýznamnějších celosvětových problémů (zejména v souvislosti s útoky z 11. září 2001) a jako takovému je mu věnována pozornost ve velkém množství publikací. Většina této literatury je však již staršího data a působením extremistů na internetu se zabývá (pokud vůbec) jen na několika málo stránkách. Vzhledem k narůstajícímu počtu informačních technologií a jejich neustálému zdokonalování je zřejmé, že extremistické skupiny a hnutí budou ke své propagaci využívat internet stále častěji. Myslím, že je na místě konstatování, že extremismus je nemocí současné společnosti. Stále výkonnější osobní počítače, sbližující se technologie a široce rozšířené využívání internetu nahradily dřívější skromné, samostatné systémy v převážně uzavřených sítích. V.