Právní regulace spotřebních daní - Jagoš, Ladislav (2006)
Tato práce se zabývá problematikou právní regulace spotřebních daní. V úvodní části se zabývá otázkami daňové teorie ve vztahu k zvolenému tématu. V další části se zabývá vztahem právní úpravy ČR s právem EU. Práce se zabývá hmotně právní úpravou spotřební daně a zdůrazňuje některé nové instituty ve správě této daně.