Smlouva o běžném účtu a přímé bankovnictví - Skývová, Eliška (2006)
Základním cílem této bakalářské práce bylo vystihnout podstatné okolnosti a podmínky pozitivně-právní úpravy smlouvy o běžném účtu a provést rozbor obchodních podmínek používaných bankami jak z pohledu banky, tak i z pohledu klienta - majitele účtu. Rozbor problematiky smlouvy o běžném účtu je postupně řešen od samotného terminologického zakotvení souvisejících pojmů, přes rozbor historicko-právního rámce tohoto typu smlouvy až k samotnému rozboru obsahu smlouvy o běžném účtu. Současně byl v této práci proveden rozbor specifických rysů obchodních podmínek obecně a také jejich konkrétní aplikaci v podobě bchodních podmínek dvou největších českých bank.