Oranžová revoluce - Shvetsova, Iryna (2006)
Cesta opozičního kandidáta Viktora Juščenka k funkci prezidenta dostala název Oranžová revoluce. Analýzu událostí posledních prezidentských voleb na Ukrajině, které proběhly na konci roku 2004. Celkově Oranžová revoluce přinesla s sebou základní principy liberálně demokratických hodnot.