Stranický systém Německa a volby do Spolkového sněmu 2005 - Pytelka, Jiří (2006)
Tato práce provádí analýzu mimořádných voleb do německého Spolkového sněmu v roce 2005. Představuje volební systém, relevantní politické subjekty, předvolební kampaň, včetně předvolebních průzkumů. Přináší výsledky voleb, průběh povolebního vyjednávání a ustavení koaliční vlády. Na tomto základě dále charakterizuje a typologizuje německý stranický systém po mimořádných volbách.