Mýty o potopě na starověkém Předním východě a v Řecku - Kuncová, Eva (2006)
Práce mapuje motiv potopy a jeho proměny v mytologiích starověkého Předního východu a Řecka. Důraz je kladen na zpracování mýtu o potopě v Eposu o Gilgamešovi a v hebrejské Bibli. Práce poskytuje přehled jednotlivých mýtů, srovnání jednotlivých epizod a srovnání rozdílného pojetí této tradiční mytické látky v různých kulturních, náboženských a časových souvislostech.