Farní kostel sv. Linharta v Kdousově a jeho malířská výzdoba - Španihel, Radim (2006)
Bakalářská práce pojednává o kostele sv. Linharta v Kdousově a jeho malířské výzdobě. Zabývá se především snahou o určení autorství a co nejpřesnější datace malířských děl nacházejících se v tomto kostele. Rovněž se snaží o zasazení děl do kontextu tvorby jejich tvůrců a do rámce barokního umění na Moravě. Zkoumá také ikografii obrazů.