Malířská výzdoba Rožmberského sálu na zámku Bechyně - Hlavicová, Zuzana (2006)
Bakalářská diplomová práce se zabývá malířskou výzdobou sálu, pocházející z konce 16. a počátku 17. století. Práce se věnuje dvěma fázím výzdoby sálu. K první části výzdoby, pocházející z doby Petra Voka, je uveden popis, ikonografie, stylová analýza a program výzdoby. Druhá část je zaměřena na výzdobu objednanou Adamem ze Šternberka, kterou tvoří pět nástěnných obrazů se soudní tématikou. Důraz je položen na dobové soudnictví, určení soudů, stylovou analýzu, program výzdoby a další otázky, týkající se významu maleb a vztahu k jejich objednavateli. Práce se rovněž věnuje otázce autorství, určení bližší datace a kritice použité literatury k danému tématu