Nástroje společné obchodní politiky ES - Matyska, Michal (2006)
Tato bakalářská práce se zabývá nástroji společné obchodní politiky. Týká se společného celnictví, stanovování cel, kvót a suspenzí. Práce je zaměřena i na jednotná dovozní a vývozní pravidla, na ochranu, kterou tato pravidla poskytují odvětvím Společenství. Poslední část se zabývá ochrannými opatřeními. Patří mezi ně antidumpingová a vyrovnávací cla a opatření proti obchodním překážkám.