Mezinárodní dodávka investičních celků - Hájek, Eduard; Kapitán, Zdeněk, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2006)
Účelem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s tím, co jsou investiční celky, jak je tento pojem z právního a ekonomického hlediska definován, vysvětlit jednotlivé předpoklady potřebné k jejich úspěšným dodávkám včetně vysvětlení možností jejich financování. Další část práce čtenáře provede procesem kontraktace zahrnujícím objasněním jednotlivých druhů předkontraktačních studií, seznámí čtenáře s výhodami a nevýhodami jednotlivých způsobů kontraktace a v neposlední řadě se věnuje právnímu režimu při tvorbě smluv v rámci dodávky investičních celků a to především z pohledu českých subjektů.
The main aim of this work is to give an overview what is a capital equipment and why is an international delivery of a capital equipment so important. It also gives the reader guidelines which terms and clauses should he use in a contract and that problems should he expect.
Vedoucí práce: Zdeněk Kapitán.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: investiční celky; mezinárodní obchod; international trade; investment units; bakalářské práce