Mezinárodní dodávka investičních celků - Hájek, Eduard (2006)
Účelem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s tím, co jsou investiční celky, jak je tento pojem z právního a ekonomického hlediska definován, vysvětlit jednotlivé předpoklady potřebné k jejich úspěšným dodávkám včetně vysvětlení možností jejich financování. Další část práce čtenáře provede procesem kontraktace zahrnujícím objasněním jednotlivých druhů předkontraktačních studií, seznámí čtenáře s výhodami a nevýhodami jednotlivých způsobů kontraktace a v neposlední řadě se věnuje právnímu režimu při tvorbě smluv v rámci dodávky investičních celků a to především z pohledu českých subjektů.