Aktuální otázky nabývání nemovitostí ve vztazích s mezinárodním prvkem - Ratajová, Marie; Kapitán, Zdeněk, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2006)
Práce řeší otázky nabývání nemovitostí ve vztazích s mezinárodním prvkem. Zabývá se právním rámcem v rámci Evropských společenství, okrajově se zabývá nabýváním nemovitostí v České republice občany ze třetích zemí. Nabývání nemovitostí je členěno podle typů nemovitostí a podle subjektů, které mohou nemovitosti nabývat. V práci je podrobně rozebrána právní úprava České republiky a upozorněno na mezery a nedostatky příslušných právních předpisů. Dále je rozebrán rozpor devizového zákona s komunitárním právem.
The questions connected with acquiring immovables in relation to the international element are being solved in this diploma work. The European Unoin law system is concerned, partly focused on acquiring immovables by citizens from the third world countries. Acquiring immovables is devided according to the immovable types and subjects who are allowed to acquire those. The law system of Czech Republic is analysed here, the imperfections of certain law regulations are emphasized. The variance between foreign exchange law and European Union law system is focused.
Vedoucí práce: Zdeněk Kapitán.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: evropské právo; nemovitosti; European law; real property; bakalářské práce