Aktuální otázky nabývání nemovitostí ve vztazích s mezinárodním prvkem - Ratajová, Marie (2006)
Práce řeší otázky nabývání nemovitostí ve vztazích s mezinárodním prvkem. Zabývá se právním rámcem v rámci Evropských společenství, okrajově se zabývá nabýváním nemovitostí v České republice občany ze třetích zemí. Nabývání nemovitostí je členěno podle typů nemovitostí a podle subjektů, které mohou nemovitosti nabývat. V práci je podrobně rozebrána právní úprava České republiky a upozorněno na mezery a nedostatky příslušných právních předpisů. Dále je rozebrán rozpor devizového zákona s komunitárním právem.