Metoda montáže v díle Miloslava Ištvana - Němec, Petr (2006)
Práce se pokouší zmapovat fenomén tzv. montáže jako jednoho z charakteristických rysů, kterými se vyznačuje tektonika hudby 20. století, a následně demonstrovat uplatnění principů montáže v teoretickém a skladatelském odkazu Miloslava Ištvana (1928-1990), který v českém prostředí vstřebal její podněty v největší míře a učinil ji základem své osobité komplexní kompoziční metody.