Nespecifické střevní záněty - Petrová, Jana (2006)
Nespecificke střevni záněty jsou zánělivá postižení gastrointestinálniho traktu neznámé etiologie, předpokládá se kombinace genetické predispozice a vnějsích faktorů. K hlavním představitelům patři Crohnova choroba a ulcerózni kolitida.