Nutriční aspekty sacharidů - Placáková, Eva (2006)
Bakalářská práce "Nutriční aspekty sacharidů" se zabývá úlohou sacharidů v lidské stravě, jejich přínosem jak v plném zdraví, tak za určitých patologických stavů, v jejichž etiologii se sacharidy mohou také uplatňovat. Cílem nebylo zabývat se dopodrobna jejich metabolismem a biochemií, ale zhodnotit jejich přínos z hlediska výživového.