Ženské hnutí v ČR po roce 1989 - Vráblíková, Kateřina (2006)
Cílem textu je představit vhodný výzkumný program komplexního studia sociálních hnutí a následně jej aplikovat na případ českého ženského hnutí po roce 1989.Základ konceptuálních východisek představuje klasický model politického procesu, který reformulujeme jednak zohledněním způsobu jeho aplikace a zároveň rozšířením o kulturní dimenzi, kdy jeho analytické dimenze doplníme o kulturní aspekt. Zároveň v reformulovaném výzkumném modelu zohledníme změnu vnějšího politického kontextu využitím konceptu víceúrovňového systému vládnutí.