Problematika financování politických stran - Romanová, Alena (2006)
Problematika finacování politických stran Tato práce se zabývá tématem financování politických stran. V úvodní části představuje principy, kterými by se financování politikých stran mělo řídit. V následující části popisuje konkrétní zbůsoby, kterými se politické subjekty k financím dostávají. Text si všímá převším českého prostředí a pouze pro srovnání jsou uváděny příklady z jiných zemí. Stěžejní část práce je věnována státním dotacím, kterými stát na fungování politických stran přispívá, a jejich dopadům na zachování principu volné politické soutěže. Závěrečná část představuje strukturu příjmů a možnosti kontroly ze strany veřejnosti.