Reforma volebního systému Polska v roce 2001 příčiny, cíle, naplnění - Hrušková, Marcela (2006)
Tato práce se zabývá analýzou reformy volebního zákona v Polsku, která byla uskutečněna v roce 2001 a která zásadním způsobem ovlivnila politický vývoj v Polsku. Popisuje jak příčiny, které vedly ke změně stávajícího volebního systému, tak i důsledky, jež tato reforma vyvolala v polském stranickém systému.