Institucionální právo ve Smlouvě o ústavě pro Evropu - Musilová, Xenie (2006)
Hlavním tématem mé bakalářské práce je Smlouva o Ústavě pro Evropu, resp. její návrh. V práci se zaměřuji na změny, které přináší v oblasti institucionální, tedy v oblasti pravomocí a kompetencí jednotlivých institucí. Smlouva o Ústavě pro Evropu je navrhovanou ústavou Evropské unie, která má za cíl nahradit složitou strukturu smluv Evropské unie jednotným dokumentem. V návrhu jsou však rovněž zapracována některá nová ustanovení a zásadní změny ve fungování Unie oproti současnému stavu.