Základní zásady správního řízení - Baláž, Jozef; Kliková, Alena, 1974-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2006)
Základní otázku správního práva procesního představuje vymezení rozsahu pojmu správní řízení. Procesem (řízením) v právním smyslu slova se obvykle chápe postup, který je zaměřen na stanovení nebo zjištění práv či povinností osob formou více či méně formálního rozhodnutí (správního aktu) a dále postup zaměřený na nucený výkon takového rozhodnutí. Zásady správního řízení jsou základní legislativní postuláty, na kterých je vybudováno správní řízení.
Fundamental principles of administrative procedure Definition of the term administrative procedure is a fundamental question of procedural administration law. The procedure (action) in legislative sense is a procedure focused on declaration, finding rights or duties for individuals in the process more or less formal administrative action, and then forced legal proceedings.
Vedoucí práce: Alena Kliková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: správní řízení; administrative procedure; bakalářské práce