Základní zásady správního řízení - Baláž, Jozef (2006)
Základní otázku správního práva procesního představuje vymezení rozsahu pojmu správní řízení. Procesem (řízením) v právním smyslu slova se obvykle chápe postup, který je zaměřen na stanovení nebo zjištění práv či povinností osob formou více či méně formálního rozhodnutí (správního aktu) a dále postup zaměřený na nucený výkon takového rozhodnutí. Zásady správního řízení jsou základní legislativní postuláty, na kterých je vybudováno správní řízení.