Zastupování v azylovém řízení - Horniaček, Zdeněk; Jurníková, Jana, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2006)
V úvodu práce je krátce vysvětlen pojem migrace. Z pohledu azylové problematiky pak přichází v úvahu zejména nedobrovolná, vynucená migrace a účast mocenského aparátu země původu na této nedobrovolné migraci. První část práce se zabývá azylovou legislativou na mezinárodní úrovni a legislativním vývojem v této oblasti v České republice. Dále je v této části poukázáno na mezinárodní organizace a nevládní organizace působící na území České republiky v oblasti zastupování žadatelů o azyl v azylovém řízení a azylantů, kteří mají udělen na území ČR azyl.
In the introduction of the student work the term migration has been shortly explained. In the view of asylum area especially forced, involuntary migration has been taken into consideration and participation of the machinery of government of the country of origin in this involuntary migration.. The first part of the work entitled Asylum deals with asylum legislation at international level and with the legislative development of this area in the Czech republic.
Vedoucí práce: Jana Jurníková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: právo azylu; uprchlíci; refugees; right of asylum; bakalářské práce