Zastupování v azylovém řízení - Horniaček, Zdeněk (2006)
V úvodu práce je krátce vysvětlen pojem migrace. Z pohledu azylové problematiky pak přichází v úvahu zejména nedobrovolná, vynucená migrace a účast mocenského aparátu země původu na této nedobrovolné migraci. První část práce se zabývá azylovou legislativou na mezinárodní úrovni a legislativním vývojem v této oblasti v České republice. Dále je v této části poukázáno na mezinárodní organizace a nevládní organizace působící na území České republiky v oblasti zastupování žadatelů o azyl v azylovém řízení a azylantů, kteří mají udělen na území ČR azyl.