Věcná břemena - vznik, zánik - Axmanová, Jana (2006)
Bakalářská práce se zabývá věcnými břemeny, jejich funkcí, druhy, způsoby vzniku, a to jednak podle občanského zákoníku, tak i podle dalších zákonů.