Vznik Československé republiky a státní správa - Kudela, Ivan, 1978- (2006)
Rok 1918 patří k zásadním mezníkům našich národních dějin, neboť v něm došlo k vyvrcholení úsilí československého národa o vznik republiky a byly vytvořeny základní předpoklady k řádnému fungování veřejné správy. Což zejména z počátku byla úloha velmi nelehká. Cílem mé práce je zmapovat vývoj veřejné správy v prvních dvou letech od vzniku Československé republiky.