Právní aspekty regulace zahraničního obchodu v České republice - Kalabis, Radim; Rozehnalová, Naděžda, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2006)
Práce mapuje právní úpravu regulace zahraničního obchodu v České republice. V úvodu se stručně zaměřuje na problematiku Světové obchodní organizace (WTO). Členství České republiky ve Světové obchodní organizaci bylo jedním z velmi důležitých aspektů, které přispěly ke změnám v našem právním řádu v oblasti zahraničního obchodu. Česká republika byla a je vázána mnohými úmluvami, uzavřenými v rámci WTO. Po vstupu České republiky do Evropského společenství zde již nevystupuje samostatně.
In this dissertation I mapped out brief development and especially the contemporary condition of valid legislation in the sphere of regulation of foreign trade in the Czech Republic. In my dissertation I put stress on a legal form about goods import regulation. The original legal form in the Law 119/1948 about national organization of foreign trade and international forwarding and in the Law 42/1980 about economic relations with foreign countries came from the model of central administration of economics.
Vedoucí práce: Naděžda Rozehnalová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: zahraniční obchod; foreign trade; diplomové práce