Právní aspekty regulace zahraničního obchodu v České republice - Kalabis, Radim (2006)
Práce mapuje právní úpravu regulace zahraničního obchodu v České republice. V úvodu se stručně zaměřuje na problematiku Světové obchodní organizace (WTO). Členství České republiky ve Světové obchodní organizaci bylo jedním z velmi důležitých aspektů, které přispěly ke změnám v našem právním řádu v oblasti zahraničního obchodu. Česká republika byla a je vázána mnohými úmluvami, uzavřenými v rámci WTO. Po vstupu České republiky do Evropského společenství zde již nevystupuje samostatně.