Úmluva o právu použitelném pro smlouvy a její transformace do nařízení - Myšáková, Petra (2006)
Práce se zabývá problematikou kolizního práva v Evropě. Rozebírá jednotlivé unifikační tendence - od snah o vytvoření jednotného Kodexu soukromého práva, přes Principy evropského smluvního práva, až po samotnou Římskou úmluvu.