Využití podmínek INCOTERMS 2000 v rámci konkrétního obchodního případu - Buriánková, Petra (2006)
Cílem bakalářské práce je objasnění podmínek INCOTERMS 2000, jejich účelu a rozsahu. Změny, které přineslo nové vydání INCOTERMS 2000 jsou vysvětleny spolu s částí týkající se řádného a náležitého odvolání se na INCOTERMS. Jednotlivé dodací podmínky jsou rozděleny podle práv a povinností jak kupujícího, tak kupujícího, tak podle druhu zvolené přepravy. Závěrečná část pojednává o konkrétním využítí dodacích podmínek v mezinárodní společnosti.