Tzv. "následná kontrola" dovozních a vývozních obchodních případů celními orgány - Palánová, Irena, 1978- (2006)
Volný pohyb zboží a odstranění celních kontrol na hranicích umožňuje rozsáhlý nárůst objemu mezinárodního obchodu. Tyto změny zásadně ovlivnily rozsah i obsah vykonávaných činností celních orgánů v porovnání se stavem před vstupem ČR do EU. Cílem bakalářské práce je ukázat jakým způsobem se změnil proces provádění následné kontroly dovozních a vývozních obchodních případů celními orgány před a po vstupu ČR do EU a zároveň ze statistik následných kontrol za roky 2003, 2004 a 2005 vyvodit jakým směrem se tato činnost celních orgánů bude ubírat