Dokumentární akreditiv v mezinárodní obchodní praxi - Kummer, Martin; Rozehnalová, Naděžda, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2006)
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat dokumentární akreditiv z pohledu jeho historie a vývoje, rámcově jej definovat a uvést jeho nejznámější druhy. Záměrem práce byl také rozbor průběhu akreditivní transakce a zamyšlení se nad budoucností dokumentárního akreditivu v současných podmínkách vyspělého bankovního a finančního systému, mezinárodního obchodu, ekonomické integrace a globalizace trhu. Dokumentární platební styk hraje v oblasti financování zahraničního obchodu klíčovou roli již dlouhou dobu.
The aim of his bachelor work was to characterize the documentary letter of credit with a view to its history and development, provide its general definition and describe its best-known kinds. The intention of this work was also to analyse the procedure of the letter of credit transaction and consideration of the future of the documentary letter of credit in the current conditions of the highly developed banking and financial system, international trade, economic integration and globalization of the market.
Vedoucí práce: Naděžda Rozehnalová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: dokumentární akreditiv; mezinárodní obchod; documentary credit; international trade; bakalářské práce