Povinnost platit a využití platebních prostředků v mezinárodním obchodě - Nedeliaková, Vladimíra (2006)
Práce je zaměřena na platební podmínku a jednotlivé druhy platebních instrumentů. V prvé části této práce se zabýváme právní úpravou kupní ceny v mezinárodním prostředí, která je upravena v Úmluvě OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží, podepsané dne 11.4.1980 ve Vídni (dále jen Úmluva). V práci je stručná charakteristika jednotlivých článků Úmluvy s důrazem na úvodní obecnou část a na část třetí upravující koupi zboží, povinnosti prodávajícího a kupujícího.