Institut odebrání věci v právu životního prostředí - Kadlecová, Eva (2006)
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala institutem odebrání věci v právu životního prostředí. Úvodní kapitola je zaměřena na právo životního prostředí obecně, jeho postavení v systému českého práva a zároveň úloze státu při ochraně životního prostředí. Ve druhé kapitole se věnuji institutu odebrání věci nejprve v obecné rovině a později v rovině speciálních zákonů. Nejedná se přitom pouze o zákony spadající do práva životního prostředí jako je např. zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny nebo zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání ( oba ve znění pozdějších předpisů) .