Povolovací řízení v právu životního prostředí - Benirške, Pavel; Jančářová, Ilona, 1959-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2006)
Příznivé životní prostředí je jedním ze základních práv člověka daných Listinou základních práv a svobod. Ochrana pak představuje snahu o jeho zachování, ochranu před nešetrnými nebo i zbytečnými zásahy člověka, popř. před ničivým působením přírodních sil, ale též snahy o odstraňování ekologických škod z minulosti. Je důležitá, protože dobrý stav životního prostředí je předpokladem existence člověka na Zemi.
Licensing procedure can be understood as a process which results in the issuing of a development permit, a consent or an expert opinion. Legislative regulation of this process corresponds to its result, yet in general it is regulated by the Rules of Administrative Procedure or the Building Act. Legislative regulation can be viewed as one of the most important components of environmental protection.
Vedoucí práce: Ilona Jančářová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: právo životního prostředí; environmental law; bakalářské práce