Právní úprava hospodaření v lesích národních parků - Michálek, Rostislav (2006)
V této práci jsem si dal za cíl zjistit, zda a jakým způsobem lze využívat lesy na území národních parků, jaká omezení zde existují a vůči komu jsou namířena. Po stručné charakteristice zvláště chráněných území jsem se zabýval nejprve právní úpravou hospodaření v národních parcích, obecnou úpravou lesního hospodářství a po té konkrétní právní úpravou lesního hospodářství v národních parcích. V poslední páté kapitole uvádím jednotlivé zvláštnosti v lesním hospodaření v konkrétních národních parcích.